Mielipiteistä sekä kirjoittamisesta
Aina on historian aikana ollut ihmisiä, joiden mielipide ei muita miellytä, ja siksi he saavat aikaan raivokohtauksia. Mutta kun sitten lähdetään pohtimaan nykyaikaista mediaa, niin yksi asia on muuttunut helpon julkaisemisen myötä, ja se on se, että tavallisia ihmisiä, jotka eivät ole mitenkään julkisuuden kanssa tekemisissä nimetään kohteeksi mediassa tapahtuville hyökkäyksille, jotka ennen olivat täysin vieraita.
Ennen riitti että henkilö pysyi poissa julkisuudesta, niin silloin ei ollut mitenkään mahdollista tai ainakaan kovin yleistä, että tavallinen ihminen kohtaa mitään kirjoittelua mediassa. Mutta nykyään tilanne on toinen, eli myös tavallinen ihminen voi kohdata asioita, jotka oli ennen varattu vain ammatikseen julkisuudessa oleville ihmisille, ja ennen aina oli ikään kuin henkilön oma vika, jos hän lähti julksuuteen, ja sai sen kautta sitten kohdata ikäviä kirjoituksia.
Mutta jos ajatellaan että henkilö pysyy aina poissa julkisuudesta, niin lopettaako se esimerkiksi takana puhumista. Olen usein hiukan skeptinen tällaisen asian suhteen, koska kiusaajien on aina helppo ottaa esimerkiksi satojen sivujen pituisesta päiväkirjasta kaksi riviä, joita sitten levitellään ympäriinsä.
Tuolloin voisin sanoa, että olisi varmasti parempi, jos ihminen itse olisi julkaissut oman päiväkirjansa, niin silloin voisi jokainen ihan itse lukea myös sen, mitä kiusaaja ei halua tuoda omissa kirjoituksissaan. Jos ajatellaan sitä, että on täysin sama mitä ihminen kirjoittaa, niin se mikä ei maksa mitään saattaa tulla erittäin kalliiksi.
Aina voi jokainen tietenkin tehdä niin, että välttää lukemasta itselleen inhottavista aiheista. Ja tietenkin esimerkiksi se että millaisia elokuvia toinen katsoo on tämän oma asia. Eli yksi pitää “Tuulen viemästä” toinen Clint Eastwoodista sekä kolmas Disneystä. Mitäpä siitä mitään juttua enää saisi kirjoitettua, vaikka joku olisi kuinka surullinen siksi, että naapurilla ei ole samaa makua viihteen suhteen kuin muilla.
Ihmisillä on oikeus olla eri mieltä asioista kuin naapuri, ja esimerkiksi ketä oikeasti kiinnostaa mitä me tavalliset ihmiset teemme kotonamme? Tai ehkä joku haluaa lukea siitä, kuinka eräässä asunnossa asuva henkilö ei omaa yhtä laajaa DVD-kokoelmaa kuin joku toinen. En itse tiedä sitä, että mitä ihmisten pitäisi tehdä omassa kotonaan, mutta ehkä joku “Besserwisser” tulee sen joskus kertomaan.
Tai jos sitten ajatellaan oikeasti sitä, mitä mieltä ihminen on toisen työstä tai tavasta puhua, niin silloin hän voisi perustella oman kantansa asioihin. Toki jos jonkun ihmisen tekemä musiikki ei vain miellytä minua, niin silti voin ajatella että toisen ei tarvitse olla samaa mieltä minun kanssani. Hän voi aivan hyvin kuunnella itse mitä haluaa tai katsoa internetistä mitä haluaa. Sama oikeus kai myös minulla itselläni on.
Ja ennen kuin lähdetään toisen työtä haukkumaan, niin voisin ajatella sellaista vaihtoehtoa, että kirjoittaisin siihen, että “itse en tykännyt” Sillä tavoin voisin ilmaista asian niin, että joku asia ei minua itseäni miellyttänyt, mutta muut voivat sitten muodostaa oman mielipiteen kyseisestä asiasta, eli mielipiteiden kohdalla ei ole olemassa oikeaa tai väärää asiaa, jos satutaan keskustelemaan esimerkiksi musiikista. Jos ajatellaan sitä, että toinen tykkää hevistä ja toinen popista, niin silloin ei ole kyse asiasta, mitä pitää jotenkin tieteen kannalta perustella. Eli mielipiteet ovat asioita, missä ei ole olemassa niin sanottua oikeaa vaihtoehtoa.
Kommentit
Lähetä kommentti