Siirry pääsisältöön

Kansansuosio on häilyväistä

Kansansuosio on häilyväistä

Kun luemme uutisia, niin silloin tällöin ne voitaisiin otsikoida seuraavasti "Kansalaiset huomio maamme lehdistön suursuosikki on palannut", eli Perussuomalaiset ovat taas päässeet siihen asemaan missä he olivat ennen tätä vaalikautta. Se että lehdistö mielellään juuri tätä puoluetta tukee on sellainen asia, mistä varmaan aina välillä keskustellaan maamme kabineteissa, ja tietenkin se että tuon puolueen johtavat poliitikot sitten saavat paljon julkisuutta lehdistössä varmasti saa aikaan sen, että puolueen kannatus nousee kohisten, ja sillä tavoin taas päästään tekemään sitä oikeaa ja vastuuntuntoista politiikkaa. Ja tällainen uutisointi sitten varmasti tuo ihmisten mieliin kuvan siitä, että tuon puolueen poliitikot ovat vakavasti otettavia, joten sille kannattaa antaa oma ääni.

Tuon puolueen suosion kasvu saattaa johtua siitä, että eräät muut puolueet ovat liian selvästi ilmoittaneet siitä, kenen kanssa eivät halua hallitukseen, ja ennen vaaleja ei kannata ilmoittaa koskaan liian selvästi sitä, millaista politiikkaa puolue ei aio toteuttaa tuolla valtion hallinnon johdossa. Eli jonkun asian rajaaminen pois saattaa viedä puolueelta ääniä sekä suosiota. Se että puolue asettuu tiukasti toista puoluetta vastaan saattaa aiheuttaa noloja tilanteita joskus myöhemmin, koska jos oman kannan ilmoittaa liian selvästi, niin silloin joutuu sellaiseen tilanteeseen, että joko puolue pudotetaan pois hallituksesta, tai sitten se tai sen johto joutuu perumaan puheitaan, mikä on erittäin nolo tilanne tuon puolueen kannalta.

Kun ihmiset antavat äänensä jollekin poliitikolle, niin silloin he ilmeisesti olettavat puolueen pyrkivän automaattisesti myös hallitukseen, missä valtaa todella käytetään, ja se että puolue rajaa itsensä pois hallituksesta saa varmasti aikaan äänestäjien paon. Ja samoin puolueen rajaaminen ennalta pois jostain hallituksesta on myös hyvin ikävä asia, koska se nostaa tuon puolueen suosiota sekä herättää ihmisten kiinnostusta sen harjoittamaa politiikkaa kohtaan.

Sellainen esimerkki, missä voidaan olettaa puolueen olevan keinotekoisesti rajattu hallituksen ulkopuolelle, on tilanne, missä esimerkiksi muodostetaan joku kymmenen puolueen hallitus, jolla sitten saadaan aikaan se, että joku puolue joutuu yksin oppositioon. Perussuomalaiset ovat muuten nostaneet muutamia asioita esille, mitä ei koskaan olla ennen huomioitu tekee siitä varmasti aika suositun. Tuon puolueen nousu politiikan kentän kolmossijalle on hyvin mielenkiintoinen asia. Se on tuonut mieleeni  muutamia asioita joita parlamentissa tapahtuvassa työskentelyssä ei olla koskaan otettu huomioon.

Kyseinen asia on se, että muutamien puolueiden sijoittuminen jatkuvasti sellaiseen asemaan, että ne eivät saa ministereitä hallitukseen on taannut muutamille näiden puolueiden edustajille sellaisen "suojatyöpaikan", missä heidän ei tarvitse oikeastaan muuta kuin haukkua hallituksen linjaa, ja sen kautta sitten haetaan uusia ääniä, mutta koskaan nuo ehkä hyvinkin monta kautta edustajina istuneet poliitikot eivät pääse tai joudu käyttämään valtaa.

Todellinen vallankäyttö on hiukan eri asia kuin se, että haukutaan vallan käyttäjiä, ja hallitustyöskentelyssä pitää aina muistaa sellainen juttu, että valtiolla on rajallinen määrä resursseja, joita sitten pitää kohdentaa johonkin kohteeseen, ja se tekee poliittisesta päätöksenteosta niin kamalan vaikeaa. Nimittäin samalle rahalle on olemassa monta kohdetta, joista sitten saa jokainen ehdottaa mieleistään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...