Siirry pääsisältöön

Miten yrityksiä tapetaan pystyyn isolla rahalla?


Voidakseen menestyä yritys vaatii sellaisen toimintaympäristön, mitkä tukevat sitä sekä sen prosesseja. Mutta tällä hetkellä yksi suurimmista ongelmista yritysmaailmassa on sellainen trendi, missä juuri pörssiin listattuja yhtiöitä ostetaan ulkomaisten sekä erityisesti EUn ulkopuolisten toimijoiden käsiin. 

Samoin tietenkin yritykset sekä niiden henkilökunta vaatii tukea oman innovaationsa kehittämiseen. Jos asenne noita tuotteita kohtaan on nuiva tai muuten pilkallinen sekä syyllistävä, niin silloin ei varmaan ole mukavaa työskennellä innovaatioiden parissa. Jatkuvat negatiiviset uutiset ja asiat suututtavat sekä stressaavat ihmisiä, joiden tehtävänä on tehdä tuotteesta sellainen, että se kelpaa asiakkaille. Jos jatkuvasti omaa työtä haukutaan, niin se vetää kyllä mielen matalaksi. 

Miksi EUsta on tulossa ICT-alan takapajula, jossa ei juurikaan enää tehdä mitään innovatiivista tuotekehittelyä? Syy tähän on se, että innovatiiviset yhtiöt ostetaan pois eurooppalaisten käsistä, ja sitten nuo yhtiöt saattavat jopa jatkaa toimintaansa entisessä osoitteessa, mutta niiden uusi omistaja päättää mitä ostetun yhtiön innovaatioista lähdetään käyttämään sekä kehittämään. Eli uusi omistaja käyttää äänivaltaa yhtiössä, ja jos hän omistaa yli puolet osakkeista, niin hän saa tehdä yhtiöllä mitä haluaa. 

Eli joka tapauksessa tuo innovaatio valuu yrityskauppojen myötä pois Euroopasta, eli sitä hyödynnetään Euroopassa vain sen omistajien luvalla. Eli periaatteessa äärimmäisen tärkeää teollisuutta sekä innovaatioita liputetaan EUn ulkopuolelle, mikä tarkoittaa, että EU jää jatkuvasti jälkeen tekoäly sekä kvanttiteknologian kehityksessä. 

Euroopassa tehdään paljon keksintöjä, mutta valtaosa niistä päätyy USAssa ja Kauko-Idässä olevien toimijoiden käsiin. Samoin suuressa osassa nykyisiä tekniikan läpimurtoja on ollut mukana eurooppalaisia toimijoita, mutta osa noista innovaatioista on sitten valunut USAan siksi, että ne on tehty amerikkalaisissa yhtiöissä. Tai niiden tekijöiden yritykset ovat päätyneet amerikkalaiseen omistukseen. 

Eli voidaan sanoa että tämä malli tietenkin hyödyttää nimenomaan amerikkalaisia toimijoita. He voivat surutta ostaa EUn puolustusteollisuuden tärkeitä komponentteja valmistavia toimijoita suoraan Atlantin taakse. 

Kilpailijoiden poisto markkinoilta on melko helppo temppu. Täytyy vain olla tarpeeksi rahaa, niin minkä tahansa pörssiyhtiön voi ostaa. Sitten kun yhtiö on ostettu, niin sen toiminnot voidaan vain lakkauttaa. 

Kilpailijat voidaan poistaa markkinoilta siten, että ne vain ostetaan uuteen omistukseen. Ja sitten vain lakkautetaan niiden toiminnot. Noin voidaan tehdä esimerkiksi strategiselle teollisuudelle. Ostetaan teollisuuden osakkeita ja sitten siirretään tuotanto toiselle alueelle tai ajetaan tehtaat vain alas. Tuolla tavalla voidaan poistaa kilpailijoita siististi pois markkinoilta. 

Jos teen työtä tekoälyn tai minkään muun liiketoiminnan osa-alueen parissa, niin silloin minun etuni on se, että kilpailijoita on mahdollisimman vähän. On kaksi tapaa raivata kilpailijoita pois tieltä. Yksi noista tavoista on tietenkin se, että ryhdyn innovoimaan uusia tuotteita, ja teen asioita tehokkaasti ja nopeasti. Mutta tuo tapa vaatii sitä, että olen jatkuvasti innovatiivinen ja luova. Eikä kukaan ihminen jaksa jatkuvasti pitää yllä erilaisia innovaatioon liittyviä prosesseja. 

Mutta toinen tapa on tappaa yritykset alkuunsa. Eli riittää että on paljon rahaa, ja sitten vain ostetaan juuri pörssiin mennyt kilpailija, tai sitten mennään miehissä vieraisille ja sitten vain ladotaan rahaa pöydälle. Tuolloin siis ostamme vain kilpailijan pois markkinoilta, ja sitten me voimme viedä kilpailijan työntekijät jonnekin omaan laboratorioon. Tai sitten vain emme enää hyväksy tuon ostamamme yrityksen saamia tarjouksia. Sitten tuon ostetun yhtiön hallussa olevat patentit voivat siirtyä suoraan ostajan hallintaan, ja ostaja voi laillisesti kieltää noiden patenttien käytön ja hyödyntämisen. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Piia Ristikankareen 35 vuotta sitten tapahtunut katoaminen on taas kerran julkisuudessa

Kuva: Nanna Särkkä / Yle, Mapcreator, OpenStreetMap Piia Ristikankareen (s. 18.12.1972) katoaminen 35 vuotta sitten ei jätä ihmisiä koskaan rauhaan. Ja tässä haluan sanoa, että murha tai henkirikos ei koskaan vanhene. Eli Piia Ristikankareen katoamista tutkitaan murhana, ainakin kunnes hänen ruumiinsa löytyy, ja kuolinsyy sitten saadaan selville. 7. Lokakuuta 1988 tuo 15 vuotias tyttö lähti kotoaan, eikä häntä koskaan sen jälkeen olla tavattu. Ja juuri tämä katoaminen on asia, mikä tekee tästäkin tapauksesta merkillisen.  https://yle.fi/a/74-20089138 Veljen lausunnon mukaan Piia Ristikankare paukautti oven kiinni perässään, ja sen jälkeen tuota nuorta tyttöä ei koskaan tavattu, elävänä eikä kuolleena. Ja taas kerran YLEn kotisivuilla on ollut tarina siitä, kuinka joku kalastaja oli lokakuussa 1988 nähnyt oudon veneen, kuullut loiskahduksen sekä sitten myöhemmin epäillyt tämän veneen liittyvän Piia Ristikankareen katoamiseen. Veneessä oli kalastajan mukaan ilmeisesti kolmesta neljä ...

Miksi Venäjä lähettää miehiä varmaan kuolemaan?

Yllä: Kommandopipo luo kasvottomuutta, ja henkilöllisyyden peittäminen on tietenkin joillekin lupa kaikkeen. Sen turvin voidaan tehdä rikoksia sekä simputtaa alaisia. Samalla tietenkin kommandopipon avulla sotilaan persoonallisuus saadaan poistettua, mikä tekee simputtamisesta sekä alaisten uhraamisesta helpompaa. Eikä kukaan myöskään näe sitä, jos miehet vaihtuvat joka kuvassa. Eli suuret tappiot voidaan peittää kätkemällä sotilaiden henkilöllisyys.  Miten tehdään omien miesten surmaamisesta helppoa? Peitetään miesten kasvot sekä väitetään heitä rikollisiksi. Tuolloin tietenkin rikosten lajit voidaan unohtaa mainita. Eli onko esimerkiksi Venäjän vangeista kootuissa osastoissa oikeasti väkivaltarikollisia vai onko mukana myös esimerkiksi Putinin vastustajia. Väkivaltarikollisten esitteleminen tekee tietenkin noiden miesten uhraamisesta helpompaa. Kun komentaja ajattelee lähettävänsä pahoja ihmisiä kuolemaan, niin se auttaa tukahduttamaan omantunnon.  Muutama päivä sitten oli I...

Tieteen vääristelyn ja taiteellisen vapauden ero

Tieteen tehtävä on luoda tietoa, kun taas taiteen tehtävä on viihdyttää. Tieteen vääristely on taas se, että valheellista eli tekaistua tietoa esitetään totena. Eli romaanista tulee tieteen vääristelyä jos se esitetään totena.  Tieteen tehtävä ei ole olla moraalista, sen ei ole tarkoitus olla viihdyttävää eikä myöskään mitään poliittista agendaa tukevaa. Tieteen tehtävä on luoda tai tuoda ihmisten eteen oikeasti tutkittua tietoa, ja se miten sitten tuota tutkittua tietoa käytetään on tiedon käyttäjän asia. Miten tieto muuttuu tutkituksi sekä todistetuksi tiedoksi on oma prosessinsa, eli ensin esitetään hypoteesi, sitten asiaa tutkitaan, ja tuossa vaiheessa asiaa kutsutaan konjektuuriksi. Sen jälkeen kun asiaa on testattu lukuisin kokein, niin siitä tulee tutkittua ja varmennettua tietoa. Ja tämän jälkeen tutkittu ja varmennettu tieto saattaa kuitenkin muuttua siksi, että havaintovälineet sekä havaintojen analysoimiseen tarkoitetut välineet parantuvat.  Mutta sitten me välillä ...